IPC

Alles over een BHV vergoeding

BHV Vergoeding

Stel: je bent BHV’er binnen een bedrijf of je bent gevraagd of je deze cursus wilt gaan volgen. Het kost tijd om de cursus te volgen en daarnaast ben je naast je werkzaamheden ook nog wat meer tijd kwijt dan andere collega’s. Heb je daarom recht op een vergoeding? Het is goed om te weten of een BHV vergoeding bestaat en of je hier gebruik van kunt maken. Als BHV’er zorg je ervoor dat de veiligheid binnen een bedrijf vergroot wordt. Je bent dan ook van meerwaarde voor je werkgever. Daarnaast krijg je te maken met wat extra taken. Natuurlijk wil je weten of hier een vergoeding tegenover staat.

BHV Vergoeding

Is er sprake van een BHV vergoeding?

Er is sprake van een BHV vergoeding wanneer de werkgever dit zelf beslist. Je kunt een vergoeding als werkgever gebruiken om het vervullen van de rol van BHV’er te stimuleren. Hoe groot deze vergoeding is, is ook afhankelijk per bedrijf: het varieert van een tientje per maand tot enkele honderden euro’s per jaar. Dit is daarnaast ook afhankelijk van de rol die je vervult of het aantal uur dat je er mee bezig bent. 

In de arbowet staat in ieder geval dat werknemers die een opleiding volgen voor hun werkgever recht hebben op een vergoeding voor deze kosten. Deze kosten moeten in ieder geval vergoed worden. Het is niet vastgesteld in de arbowet dat een BHV’er een vergoeding krijgt. Dit bepaalt een werkgever zelf en dit zou je dus moeten navragen.