IPC

Auto leasen? Dit moet je weten

Er zijn verschillende vormen van leasen. Dit maakt dat er verschillende misvattingen zijn over hoe het leasen van een auto werkt. Veel mensen denken dat het leasen van een auto veel geld kost of dat het juist goedkoper is om een auto in één keer af te betalen. Anderen hebben geen idee wat zij kunnen verwachten van hoe een lease betaald wordt. Heb jij een bedrijf? En wil je weten wat je kunt verwachten van het leasen van een auto? Dan kun je hier in dit artikel meer over lezen!

Bereken je financial lease

Ten eerste is het goed om te weten dat financial lease de beste keuze is voor ondernemers. Hierbij maakt het niet uit of je een klein bedrijf of als je een eenmanszaak hebt. De meeste mensen denken dat je de auto na het leasen weer moet inleveren. Dit is echter niet het geval bij financial lease, omdat de auto juist wel van jou is. Dit komt doordat je meteen de economische eigenaar bent wanneer je de lease hebt afgesloten. Het fijne aan financial lease, is dat je zelf invloed hebt het maandtermijn dat je betaald. Zo kun je zelf beslissen hoeveel je voor de aanbetaling betaald. Daarnaast bepaal je ook de looptijd en het slottermijn. Je kunt jouw financial lease berekenen op basis van het aankoopbedrag van de auto. Hierbij is het goed om te weten dat er enkele voorwaarden verbonden zijn aan het leasen van een auto. Zo kun je geen auto aanschaffen bij particulieren en is het goed om te weten dat de auto niet ouder dan 12 jaar is op het moment dat jouw leasecontract afloopt. Daarnaast is het goed om in gedachten te houden dat de desbetreffende auto niet meer dan 200.000 kilometers gereden mag hebben.

Dit kun je met jouw bedrijfsauto

Ten opzichte van veel normale leasevormen, zit je bij financial lease niet vast aan een maximum aantal kilometers dat je met de auto mag rijden. Jij kunt namelijk zelf bepalen wat er met de auto gebeurt en kun je ermee gaan waar je maar wilt. Een ander punt waar je geen rekening mee hoeft te houden, is dat je als economisch eigenaar zelf kunt kiezen wie er in jouw auto mag rijden. Zo kan iedere werknemer, familielid en of vriend er eventueel gebruik van maken. Met een bedrijfsauto kun je op een laagdrempelige manier reclame maken voor jouw bedrijf. Dit kun je doen door de auto te voorzien van een sticker, met een logo en pakkende tekst. Dit zorgt voor merkherkenning en op de lange termijn kunnen klanten zich verbonden voelen aan jouw bedrijf. 

Samenvattend, er zijn verschillende leasevormen. Wil jij een lease afsluiten voor jouw bedrijf? Dan kun je dit doen met financial lease. Zo kun je in het bedrijf investeren zonder een grote uitgave te doen. Wat fijn is aan financial lease, is dat je zelf invloed hebt over hoe het betaald wordt. Voordat je het weet kun je kilometers maken in een prachtige bedrijfsauto!