IPC

Dingen die je moet vervangen als je in een nieuwe woning komt

Bij een verhuizing komt altijd van alles kijken. Misschien moet je nieuwe vloeren regelen, komt er een fris laagje verf op de muur en moeten er een paar dingen gerepareerd worden. Als je in een nieuwe woning komt, zijn er ook een aantal dingen die je zou moeten vervangen. Dit om bijvoorbeeld jouw veiligheid en gezondheid het grootst te houden. Ga je binnenkort verhuizen of ben je simpelweg benieuwd? De volgende dingen zijn handig om te vervangen.

Sloten

Je hoeft niet meteen alle sloten naar bijvoorbeeld de badkamers en slaapkamers te vervangen, maar met name de sloten die naar buiten leiden. Dus de voordeur, garage, tuin en/of balkon. Met name de voordeur is een belangrijke. Dit omdat je toch de sleutels deelt met de mensen die hier eerder gewoond hebben. De kans is klein, maar je weet nooit in welke handen deze sleutels zijn geweest en of er misschien mensen zijn die slechte bedoelingen hebben. Of stel je voor: een oude vriend van de vorige bewoners heeft nog een sleutel liggen en besluit om spontaan even langs te gaan, zonder te weten dat zij nu ergens anders wonen. Al met al genoeg redenen om de sloten op de deuren te vervangen en ervoor te zorgen dat alleen het huishouden hier naar binnen kan.

Kraan afdichtingen

De afdichtingen van een kraan zijn iets waar je zelf eigenlijk niet zo snel aan denkt om te vervangen. De kans is groot dat de vorige bewoners dit net zo goed niet gedaan hebben. Maar wist je dat als een afdichting een beetje beschadigd is, hier al snel lekkages door kunnen ontstaan? Schroef daarom de kraan eens los en kijk hoe de afdichting er uitziet. Eventueel vervang je de afdichtingen voor nieuwe, zodat je zeker weet dat de kraan niet gaat lekken.

Toiletbril en douchekop

Eigenlijk zijn dit twee dingen die heel logisch zijn om te vervangen, maar waar je niet direct aan denkt. Aan het vervangen van de toiletbril denk je wellicht sneller dan de douchekop. Het is geen heel fris idee om te weten dat hier jarenlang mensen gebruik van hebben gemaakt. Maar een douchekop is hetzelfde. Aan de binnenkant van een douchekop verzamelen zich een heleboel bacteriën en dit is dus, als je er over nadenkt, niet heel fris. Ga dus altijd even langs de winkel om deze twee dingen te halen. Duur zijn ze niet, dus dat is altijd fijn.