IPC

Een tweepersoonsbed voor lange mensen? Kies een matras van 180×210

matras 180x210

Het is niet gek dat mensen die wat langer zijn ook een wat ruimer bed nodig hebben. Als je bijvoorbeeld voor de gangbare maat van 200 centimeter lang kiest, dan lig je misschien wel met je voeten over de rand als je aan de lange kant bent. Hartstikke oncomfortabel natuurlijk. Een matras van 180×210 is dan wellicht de oplossing voor jou. Deze maat heeft veel voordelen:

  • hij is net iets langer maar niet veel langer
  • hij is breed genoeg voor twee personen om comfortabel te slapen
  • hij is alsnog vrij compact voor kleinere kamers

Een degelijk matras

Niets is zo belangrijk als een goede nachtrust. Slecht slapen kan depressie veroorzaken maar ook overgewicht en problemen met de huid, gewrichten en spieren. Het is dus ontzettend belangrijk dat je goed slaapt. Daarvoor heb je een bed nodig dat perfect is voor jou en dat begint bij het matras. Natuurlijk is de inhoud van het matras heel belangrijk – pocketvering en schuim zijn enkele van de soorten die je kunt kiezen, maar er zijn er nog veel meer. De maten zijn echter minstens zo belangrijk. Want wist je dat veel mensen nog altijd op een matras liggen dat niet lang genoeg voor ze is? Als jij je niet goed kunt strekken in bed dan kun je uiteindelijk flinke last van je lichaam krijgen. 

matras 180x210

Een matras proberen

Wanneer je een matras uitzoekt dan is het verstandig om een paar weken te gaan proefslapen. Als het matras toch niks voor jou is dan stuur je het gewoon terug.