IPC

Je keuken ombouwen met steen?

natuursteen 5

Het is een interessante keuze, maar wist je dat je sinds een tijdje geleden je huis kan decoreren met steen? Denk hieraan aan de muren, de meubels, de kasten en nog veel meer. In dit artikel gaan we het specifiek hebben over de keuken, want met de keuken kan je meer met steen doen dan je denkt! Wat dacht je van een natuursteen keukenblad? Dat is dan niet alleen voor decoratie, maar het kan er ook best mooi uitzien als je weet wat voor patronen en soort steen je wilt hebben. Dit kan omdat we nu met de technologie verder zijn, want we kunnen nu steen nauwkeurig aanpassen!

Waarom is steen een interessante keuze?

In de eerste zin van de vorige alinea zei ik dat steen een interessante keuze is, maar waarom is dat zo? Waarom denk ik dat? Ik denk dat dat zo is omdat je niet vaak steen in huizen ziet. Misschien heb ik wel een paar keer huizen gezien met stenen gedecoreerde huizen met soms zelfs watervallen, maar dat was maar een keer. Steen is niet het gladste materie in de wereld waardoor het interessant is dat we het nu wel glad kunnen maken. In het kort vind ik het interessant dat natuursteen groothandel zelfs nu bestaan voor de redenen genoemd in de alinea!

Vroeger bouwden we huizen met steen

Dit heb je vast wel in de geschiedenisboeken gezien toen je nog op school zag, heel vroeger, en daarmee bedoel ik ook echt iets van 1000 jaar geleden en nog meer, bouwden we huizen met steen. Dit deden we niet omdat er niet genoeg hout was of zoiets, maar omdat we zagen dat het een hele sterke materie is. Dat klopt ook, maar later kwam erachter dat als je hout bewerkt dat je goedkoper en sneller af bent. Dit betekende gelijk dat stenen huizen “uit de mode” waren en vervangen werden door houten huizen.