IPC

Keramische tegels kopen: voor- en nadelen

We zien keramische tegels steeds vaker terug en dat is niet voor niets! Keramische tegels hebben namelijk verschillende voordelen. Echter kleven er ook nadelen aan dit soort tegels. Wil jij graag keramische tegels kopen? Lees dan eerst hieronder wat de voor- en nadelen hiervan zijn.

Voordelen

Een keramische tegel is afgewerkt met een glazuurlaag, waardoor het minder snel beschadigd raakt. Deze glazuurlaag zorgt er ook voor dat er geen vuil in de tegels kan trekken. Door de glazuurlaag zijn dit soort tegels dus gemakkelijker te onderhouden.

Nadelen

Helaas hebben keramische tegels ook nadelen ten opzichte van natuursteen. Zo zien dit soort tegels er minder natuurlijk uit dan natuursteen. Daarbij voelen ze ook koud aan als er geen vloerverwarming onder ligt. En indien je toch een kras veroorzaakt op een keramische tegel, is deze kras beter zichtbaar. Dit komt doordat het klei dan zichtbaar wordt.

Soorten keramische tegels

Keramische tegels zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Denk maar aan terracotta, grestegels, cementtegels, quarry of porcellanato. Neem eens een kijkje in de winkel en kijk wel soort tegels het beste bij jou past.