IPC

Tips bij het renoveren van leidingen in je woning

De levensduur van de leidingen in je woning is beperkt en oudere leidingen gaan een stuk korter mee dan de moderne leidingen. Na een aantal jaar is het dus nodig om de leidingen in je woning te renoveren. Deze renovatie klinkt als een hele uitgebreide klus, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Voor de renovatie van je leidingen kun je bijvoorbeeld terecht bij VSR Leidingrenovatie. Leidingrenovatie specialisten maken gebruik van bepaalde technieken, waardoor de klus binnen één tot maximaal twee dagen (afhankelijk van de woning) is geklaard. Lees verder over meer informatie over wanneer je je leidingen moet laten renoveren en met welke innovatieve techniek dit kan worden gedaan. 

Wanneer moet je je leidingen renoveren?

De levensduur van de leidingen in je woning is beperkt, maar dit geldt vooral voor de oudere leidingen. Tegenwoordig wordt er namelijk gebruikgemaakt van plastic buizen die gemiddeld vijftig jaar meegaan. Vroeger werden buizen gemaakt van koper en staal, waarvan de levensduur rond de dertig jaar ligt. Woningen die in de jaren zeventig en tachtig zijn gebouwd, zijn nu dus sowieso toe aan een renovatie. Het grootste probleem met de oude buizen is dat voornamelijk verzinkte stalen buizen de neiging hebben om te roesten. Hierdoor komen er roetdeeltjes in het water terecht en kunnen er zelf roodachtige deeltjes uit de waterleidingen vallen.      

Relinen techniek

Relinen is een innovatieve en veilige techniek waarmee leidingrenovatie professionals je leidingsystemen kunnen renoveren zonder gebruik te maken van hak- of breekwerk. De relinen techniek is geschikt voor zowel vuil als schoon water leidingen in woningen, flats, kantoren, scholen, zorginstellingen en industriële gebouwen. Het grootste voordeel van de techniek is dat er geen hak- of breekwerkzaamheden verricht hoeven te worden en daarmee ook geen herstelwerkzaamheden. De leidingen kunnen in woningen binnen een dag worden gerealiseerd en in complexere en hogere gebouwen in twee dagen. Kleine diameters van de leidingen en bochten zijn geen probleem. De techniek zorgt niet voor overlast omdat het een schoon product is. Tot slot zijn de kosten ten opzichte van traditionele vervanging laag.