IPC

Het juiste gereedschap voor iedere betonwerker

Het bewerken van beton kan voor gezondheidsrisico’s zorgen wanneer je niet het juiste gereedschap gebruikt. Daarnaast kan de klus niet goed worden uitgevoerd wanneer de betonwerker niet beschikt over alle benodigdheden. Denk aan diamantzaagbladen die van goede kwaliteit moeten zijn en de juiste bescherming om gezondheidsrisico’s te voorkomen.

Voorkom gezondheidsrisico’s

Zoals je hebt gelezen loopt de gezondheid van betonwerkers in gevaar wanneer ze niet gebruik maken van goede bescherming. De betonwerker mag niet lichamelijk in contact komen met beton omdat dit huidirritaties kan veroorzaken. Werkhandschoenen en rubberlaarzen zijn dan ook noodzakelijk voor iedere klus.

Werk effectiever met de juiste uitrusting

Als je op een klus zo effectief mogelijk wilt uitvoeren, moet je beschikken over de juiste uitrusting. Denk hierbij aan een schop om kleine hoeveelheden beton mee te kunnen verplaatsen. Of een emmer om water over beton te verspreiden om het beton zo beter bewerkbaar te maken. Ook betonzagen worden vaak gebruikt. Vooral bij het verwijderen en slopen van oud beton is het handig om een betonzaag bij de hand te hebben. Naast betonzagen worden ook houtbewerking zagen vaak gebruik. De reden hiervan is dat hout vaak in beton is verwerkt.