IPC

Is het nodig om twee auto’s te hebben?

mercedes kopen

Tegenwoordig zie je het steeds vaker. Veel mensen bezitten twee auto’s. Vaak omdat er twee mensen zijn die werken in een gezin of om andere redenen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat naast de eerste auto er nog een volkswagen tweedehands wordt bijgekocht. of een bmw x1 tweedehands naast het huis staat. Maar is dit eigenlijk overbodige luxe? Is dit wel nodig? Als voertuigeigenaar is het belangrijk om een ​​goed inzicht te hebben in uw totale kosten. Alleen dan kun je een goede vergelijking maken met de kosten van autodelen. De totale kosten omvatten vaste en variabele kosten.

Kosten van een extra auto

Vaste kosten zijn de kosten die u maakt voor het bezit van de auto. Denk aan verzekeringspremies, afschrijvingen en motorrijtuigenbelasting en eventuele parkeervergunningen. Variabele kosten ontstaan ​​doordat u uw auto daadwerkelijk gebruikt (zoals brandstof, energie en onderhoud). Wie zijn best doet om zoveel mogelijk te weten te komen over de auto waarin hij geïnteresseerd is en goed nadenkt over welke auto hij kiest en welke tweedehandsauto het slimst is, kan vaak veel geld besparen zonder aan rijplezier in te boeten. Autodelen heeft ook economische voordelen. De grootste besparing zit in de vaste kosten. U deelt immers de kosten van aanschaf, verzekering, wegenbelasting, parkeervergunningen en onderhoud en reparaties. Hoe meer deelnemers, hoe lager de kosten per persoon.

Wel of niet doen?

Maar u kunt ook enkele versies van de auto bekijken die minder populair zijn bij autokopers. Zo is een sedan uitvoering of een auto met kofferbak meestal niet de meest populaire uitvoering van een bepaald type auto. Op deze manier kun je toch kosten besparen op de tweede auto die naast de hoofdauto van het huis staan. Uiteindelijk heeft het alles met het dagelijks leven te maken. Ben je vaak met meerdere personen uit 1 huishouden het huis uit en ga je allemaal een andere kant op. Dan is een tweede auto naast de hoofdauto misschien toch een goede oplossing om dit allemaal dragelijk te maken.