IPC

Moeilijk te verkrijgen

Het is helaas zo dat olijfboom kopen steeds moeilijker is geworden. Personen die toch een olijfboom kopen hebben erg veel geluk dat ze er nog eentje hebben weten te vinden. Voor ons wordt het met de dag moeilijker om er eentje te vinden. Dit komt omdat de levering problemen zou hebben. Je hebt natuurlijk te maken met een buitenlandse leverancier van de boom. Deze kan soms wat vertraging hebben. Helaas werkt Nederland maar met één enkele leverancier. Dat maakt het wel moeilijk om er veel uit te halen. Tegenwoordig lijkt het erop dat er meer nodig is voor de levering van de bomen.

Nieuwe boom kost meer moeite

De moeite die wij hebben met olijfboom kopen geldt niet voor iedereen. Er zijn mensen die onderlinge afspraken hebben gemaakt met de verkopers van de bomen. Zij vinden het wel eenvoudig om hun boom te vinden. Voor ons blijft het nog steeds een beetje vervelend en kan het dus zeker wel wat lastiger worden. Deze onderlinge deals blijven ook doorgaan in de tijd van een laag aanbod. Dit komt omdat de deals ook blijven doorgaan met veel aanbod. De kopers en verkopers hebben dus een vaste prijs en een vaste hoeveelheid. Beide profiteren zij op die manier van de afspraak.

Het doorverkopen van de boom

Het olijfboom kopen maakt ook een verandering door. Je moet begrijpen dat de personen die dus nu een olijfboom kopen sowieso kunnen rekenen op hogere prijzen. De personen die daar voor zorgen zijn de gene die de boom bij een winkel hebben gekocht met het oog om deze door te verkopen. Je ziet dit ook veel bij schoenen gebeuren. De vraag en het aanbod maakt echt voor vervelende situaties voor klanten die gewoon graag een olijfboom kopen. Het blijft dus voorlopig nog een hele klus om hier wat goeds mee te kunnen doen.