IPC

Training verkoopmedewerker

Training verkoopmedewerker

Het belangrijkste aandachtspunt van een training verkoopmedewerker is communicatie in de echte wereld. Dus niet via een chat, social media of de telefoon, maar daadwerkelijk in een winkelsetting bijvoorbeeld. Een training verkoopmedewerker kan een goede optie zijn voor iemand die graag verkoopmedewerker wil worden. Met een training verkoopmedewerker bereid je je hier goed op voor. De training duurt in totaal 40 weken, maar je hebt maar drie uur les per week. Bovendien bepaal je zelf waar en wanneer je die lessen wil volgen. Meer informatie over de training verkoopmedewerker vind je hier.

Duur van de training

De training verkoopmedewerker duurt dus in totaal 40 weken. De eerste 30 weken word je opgeleid tot administratief medewerker. Je rondt de training dus uiteindelijk af met twee diploma’s, want dit eerste deel eindigt met een examen om je eerste diploma te halen. Je hebt aan het eind van de 40 weken dus twee diploma’s op zak en je weet alles wat je moet weten om te werken als verkoopmedewerker. In de laatste 10 weken wordt aandacht besteed aan de training verkoopmedewerker. Dit bestaat uit verschillende onderdelen.

Training verkoopmedewerker

Inhoud van de training

Bij de training verkoopmedewerker komen bijvoorbeeld gesprekstechnieken aan bod voor commerciële doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan het verkoopgesprek en verkoopargumenten, maar ook koopsignalen en weerstandsignalen worden behandeld. Daarnaast wordt aandacht besteed aan commerciële onderhandelingen, productpresentatie en het omgaan met klachten. Tot slot behandelt de training verkoopmedewerker klantcontact, logistiek en kwaliteit. Kies zelf of je in de ochtend of in de avond eens per week de les van drie uur wil volgen. Bekijk hier alle mogelijkheden.