IPC

Werken als developer

Een developer is iemand die zich bezighoudt met het programmeren van software. Een andere naam voor developer is programmeur of ontwikkelaar. Als developer ben je dan ook meestal werkzaam op de (IT) afdeling wat staat voor informatietechnologie. Als developer hou jij je bezig met het ontwikkelen van software programma’s apps applicaties maar ook websites. Je kan ook software wat al bestaat onderhouden of door ontwikkelen. Voor al deze werkzaamheden is het wel belangrijk dat je een technische achtergrond hebt en dat je weet hoe je moet programmeren en codes schrijven. 

Developer vacatures online of uitzendbureau

Developer vacatures kan je vooral veel online vinden, maar je kan ook altijd even een uitzendbureau binnen lopen en kijken of ze je kunnen helpen bij het vinden van een baan. Het werken voor een uitzendbureau betekent vaak veel flexibiliteit, Je kan dus vaak je eigen werkuren inplannen. Een uitzendbureau heeft het voordeel dat deze over een heel groot netwerk beschikt van werkgevers waardoor ze je makkelijker aan een geschikte baan kunnen helpen. Zo komt een baan als Developer steeds dichter bij en hoef je niet zelf achter Developer vacatures aan te gaan.

De verschillende developers

Er zijn verschillende types developers binnen dit vakgebied. Er zit vooral veel verschil tussen je de verantwoordelijkheden en je werkzaamheden in het algemeen. Ook binnen een development team is je positie erg verschillend. Het is dus maar net wat jou aanspreekt.

Wat doet een front-end developer

Een front-end developer zorgt dat bepaalde applicaties en sites goed werken met gangbare browsers en vooral gebruiksvriendelijk zijn. Als front-end ontwikkelaar ben je een professional en kijk je niet alleen naar de technische aspecten, maar ook naar ontwerp. Ook het design moet namelijk aantrekkelijk zijn voor je klanten. Als Front-end ontwikkelaar moet je over een aantal eigenschappen beschikken. Zo moet je zelfstandig kunnen werken, vindingrijk, maar vooral ook nauwkeurig zijn. Front-end professionals werken vooral bij marketingbureaus of op een ICT-afdeling. 

De verschillen tussen front-end en back-end

Het verschil tussen een front end developer en een back end developer is dat een back-end developer voornamelijk zorgt voor de achterkant van een website, programma of applicatie. Deze is meer bezig met het werken van data en de opgeslagen bestanden verwerken in de database. De front end staat voor de visuele gedeelte van de website en de back end is de achterkant. De databases en alle overige processen.

Wat doet een App developer

Een App developer is werkzaam als programmeur en richt zich vooral op het ontwerpen en ontwikkelen van apps. Als app developer ben je nauw betrokken bij het ontwerpen van het design de front-end en de back-end development. Je moet als App developer wel de nodige kennis hebben van de programmeertalen zoals Java, Swift, en Kotlin.

Wat moet een webdeveloper weten

Een webdeveloper moet vooral een creatief inzicht hebben, maar ook technisch zijn. Als webdeveloper moet je weten hoe je moet programmeren, maar ook presenteren. De taken zijn bij elke functie weer anders, maar goed kunnen programmeren is toch wel een heel belangrijk stukje. Ben je geïnteresseerd? Ga dan aan de slag als developer!