IPC

Werken als productiemedewerker

Online kom je altijd wel productiemedewerker vacatures tegen. Wanneer je hierop wil reageren, moet je wel eerst weten wat een productiemedewerker allemaal moet doen. 

Een productiemedewerker is een persoon die uitvoerende en assisterende taken op zich neemt in een productieproces. Je kan hierbij denken aan werken in een fabriek, maar wat je werkzaamheden zullen zijn, ligt vooral aan de branche en de sector waar je wil werken. Het kan ook zijn dat je een machine moet bedienen of aan de lopende band moet werken. Als productiemedewerker ben je betrokken bij het tot stand komen en het bewerken van een product. Je speelt als productiemedewerker een hele grote rol in het productieproces en ben eigenlijk onmisbaar tijdens het maken van producten.

Waar kan je aan het werk als productiemedewerker

Net zo als met technische beroepen kan je als productiemedewerker op veel plekken werkzaam zijn. Als er maar goederen worden geproduceerd. Dit kan op de productieafdeling zijn of een logistieke afdeling, maar ook binnen een fabriek. Ook de bedrijven kunnen erg veel van elkaar verschillen. Zo zijn er productiemedewerkers nodig in de voedingsmiddelenindustrie, logistiek, maar ook de metaalbewerking. Het is wel een beroep waar je niet bij stil zit en daarom is er een grote groep mensen die deze vacature niks vinden, maar er zijn ook mensen die hier juist heel goed in zijn. Als productiemedewerker kan je door heel nederland werkzaam zijn. 

Wat is het salaris van een productiemedewerker

Het salaris wat je als productiemedewerker gaat verdienen is volledig afhankelijk van het bedrijf waar je voor gaat werken, maar ook je leeftijd en werkervaring. Hoe meer ervaring je hebt hoe meer salaris je zult krijgen. Je salaris is ook afhankelijk van de uren die je werkt. Wanneer je in de avond nacht of weekend gaat werken dan krijg je ook nog toeslagen. Je hebt als productiemedewerker vaak  kansen om door te groeien binnen een bedrijf. Zo kan je altijd werken aan je eigen persoonlijke ontwikkeling en groei.

De toekomst van productiemedewerkers

Momenteel is de vraag naar productiemedewerkers erg groot. Wanneer je realistisch kijkt naar de toekomst zullen er steeds meer beroepen verdwijnen vanwege de robotisering. De kans is heel groot dat ook de taken van een productiemedewerker binnen 20 jaar zullen worden overgenomen door slimme software, maar zo ver is het gelukkig nog lang niet. Het voordeel van nu is dat je als productiewerker bijna overal wel kan werken waar goederen gemaakt worden. 

Werken in ploegendienst

Als productiemedewerker werk je vaak in ploegendienst. Dit betekent dat je werkt met een vast rooster en op afwisselende werktijden aanwezig moet zijn. Soms kan dit ook nachtwerk zijn. Machines moeten ook ’s nachts draaien. Een voordeel van werken in ploegendienst is dat je van tevoren weet welke uren je moet werken. Werk je vroeg in de ochtend dan heb je de rest van de dag nog voor jezelf om leuke dingen te doen. Als productiemedewerker moet je wel goed in teamverband kunnen werken, want je hebt bijna altijd collega’s om je heen. Lijkt het jou wat om te werken als productiemedewerker? Solliciteer dan vandaag nog!