IPC

Arganolie tegen bepaalde aandoeningen

Arganolie wordt al eeuwenlang gebruikt voor verschillende culinaire, cosmetische en medicinale doeleinden. Het is heel erg rijk aan essentiële voedingsstoffen, antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen. Vroeg onderzoek wijst uit dat arganolie misschien wel kan helpen bij het voorkomen van chronische ziekten, waaronder hartaandoeningen, diabetes en kanker. Het kan ook verschillende huidaandoeningen behandelen. Hoewel het huidige onderzoek niet definitief kan stellen dat arganolie effectief is voor de behandeling van een van deze aandoeningen, melden veel mensen gewenste resultaten na gebruik. Vanwege de recente stijging in populariteit is Arganolie kopen makkelijker gemaakt en is het ook gemakkelijk te gebruiken voor huid, haar en voedsel.

Arganolie gebruiken tegen acne

Arganolie is een geweldige aanvulling op je dagelijkse huidverzorgingsroutine omdat het hydraterende eigenschappen heeft voor ’s ochtends en ook voor ’s avonds. Bovendien, voor mensen met een licht vette huid en een huid die gevoelig is voor acne, kan het regelmatig gebruik van arganolie daadwerkelijk helpen om overtollig talg onder controle te houden, waardoor de kans op puistjes wordt geminimaliseerd. Arganolie werkt geweldig als het solo wordt gebruikt maar gezien het in verschillende vormen voorkomt, zoals arganolie voor de huid of Arganolie nagels, kan het ook worden gecombineerd met andere gezonde huid ingrediënten, zoals om een ​​voedende formule te creëren voor alle verschillende soorten huidtypes en huidproblemen.

Het culinair gebruik van arganolie

Niet minder populair is het culinaire gebruik van arganolie. Consumenten worden niet alleen aangetrokken door de milde, pittige smaak (die doet denken aan pompoenpitolie), maar ook door de vermeende gezondheidsvoordelen. Als meervoudig onverzadigde olie wordt het beschouwd als gezond met vergelijkbare voordelen als olijfolie. Als je geïnteresseerd bent in het gebruik van arganolie met voedsel, zoek dan naar variëteiten die speciaal op de markt worden gebracht om te koken, of zorg ervoor dat je honderd procent pure arganolie koopt. Traditioneel wordt arganolie gebruikt om brood in te dippen of om couscous of groenten te besprenkelen. Het kan ook licht worden verwarmd, maar is niet geschikt voor gerechten met hoge temperaturen, omdat het gemakkelijk kan aanbranden.